Profesjonalne naleśnikarki

naleśnikarki

Smażenie naleśników na zwyczajnej patelni to dość uciążliwe zadanie. Naleśniki nie są równe, nie mają idealnie okrągłego kształtu, a przewrócenia ich na drugą stronę podjąłby się tylko artysta cyrkowy. Lokale gastronomiczne nie mogą borykać się z takimi problemami, ponieważ ważnym elementem ich działalności jest szybka i sprawna obsługa. Dla ich potrzeb stworzono naleśnikarki elektryczne, które eliminują wszystkie niedogodności.

Naleśnikarka to po prostu płyta grzewcza o okrągłym kształcie. W zależności od planowanej wielkości smażonych naleśników można wybierać między różnymi średnicami. Wiele urządzeń wyposażonych jest w specjalną powłokę, która zapobiega przypalaniu oraz w szpatułkę ułatwiającą rozprowadzanie ciasta na płycie. Dodatkową zaletą naleśnikarek z Polmarkus jest możliwość kontroli temperatury i łatwość czyszczenia.

Urządzenie tego typu stanowi niezbędne wyposażenie każdej naleśnikarni, ale przyda się również w każdym lokalu, który planuje wprowadzić naleśniki do swojego menu. Jego wykorzystanie pozwala oszczędzić czas, usprawnić pracę kucharzy i pozytywnie wpłynąć na zadowolenie gości. Warto rozważyć taką inwestycję, która z pewnością zwróci się już po krótkim czasie dzięki zwiększonej sprzedaży.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *